Ontdek Hoogstraten tijdens de Aveve Farm Run & Walk: veel meer dan aardbeien

Golazo
Golazo

Na een succesvolle eerste editie in Borgloon dit voorjaar gaat de Aveve Farm Run & Walk op zondag 23 oktober opnieuw de boer op, dit keer in het noorden van de provincie Antwerpen. In en rond Hoogstraten, het centrum van de aardbeienteelt, kunnen lopers en wandelaars op een sportieve manier genieten van het rustige platteland en diverse Kempense lekkernijen. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.

De eerste editie van de Aveve Farm Run & Walk, zeg maar de landelijke tegenhanger van de gekende Urban Trail, was een schot in de roos. Tijdens een zonnige lente-editie op 24 april zakten duizenden lopers en wandelaars af naar het pittoreske Borgloon. Op zondag 23 oktober wordt het hart van Haspengouw ingeruild voor het meest noordelijke stadje van het land: Hoogstraten. De grensstad is bekend voor zijn bloeiende aardbeienteelt en uiteraard zal er onderweg dan ook de mogelijkheid zijn om deze sappige rode vrucht te proeven.

Maar de grensstreek rond Hoogstraten is veel meer dan aardbeien. Onderweg genieten de deelnemers van het prachtige en uitgestrekte platteland. Op het parcours van 13 km passeren de lopers en wandelaars liefst acht verschillende boerderijen, elk met hun eigen specialiteit (varkens, geiten, melkvee, fruit- en compostbedrijf, grasmattenkwekerij, …). Er zijn zes stops waar geproefd kan worden van lokale lekkernijen. Naast aardbeien gaat het om kerstomaten, een vers stukje vlees, een hartige peer, heerlijke geitenkaas en ambachtelijke kaas van dagverse koemelk. Wie voor het parcours van 9 km kiest, ontdekt onderweg vier boerderijen en krijgt drie proevertjes voorgeschoteld.

Boerenmarkt aan de finish

Niet enkel op de boerderijen zelf maar ook langs het parcours zal er van alles te beleven zijn. Deelnemers hoeven onderweg dan ook niet raar op te kijken als ze grote stropoppen, borden met tal van interessante weetjes en toffe fotokaders van Boerentrots zien. Ook aan muzikale animatie zal het niet ontbreken.

Starten en finishen doen de deelnemers bij Groep Beck – Vanthillo. Na hun wandel/looptocht kunnen de deelnemers op de overdekte finishlocatie op de terreinen van dit varkensbedrijf nagenieten op een gezellige boerenmarkt met kramen van alle boerderijen van de Aveve Farm Run & Walk, De Markt Hoogstraten en regionale producenten van Aveve. Alle deelnemers krijgen ook een rijkgevulde goodiebag van Aveve mee naar huis.

Duurzaam en lokaal

“We zijn bij Arvesta bijzonder trots om met ons sterk merk Aveve dit fantastische evenement te ondersteunen”, zegt Sabine De veilder, CMO bij Arvesta, de fullservice partner van boer en tuinder. “Via de Aveve Farm Run & Walk kan jong en oud kennismaken met de boer die dag in dag uit aan de slag gaat om ons gezonde en verse voeding te bieden. Die producten vind je in onze vernieuwde winkels onder het assortiment ‘Lekker Lokaal’. Zo zetten we enerzijds in op de korte keten, anderzijds op een selectie streekproducten van Belgische bodem: duurzaam én lokaal.”

Bij de Groene Kring, de overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse tuin- en landbouwsector, gooien ze met veel plezier hun deuren open. “Als jonge boeren mogen wij elke dag leven en werken in een schitterende omgeving. Hoe mooi onze landbouwbedrijven zijn en het hele platteland is, willen we graag aan iedereen tonen. Op de Aveve Farm Run & Walk kan je de boerenstiel komen zien, horen en vooral proeven”, zegt Maarten Moermans, ondervoorzitter van Groene Kring.

Deel dit bericht