Duizenden lopers en wandelaars voor eerste editie Aveve Farm Run & Walk

Belga
Belga

De eerste editie van de Aveve Farm Run & Walk kan meteen op veel belangstelling rekenen. Op zondag 24 april zullen duizenden deelnemers in en rond Borgloon op sportieve wijze kennismaken met de boerenstiel, terwijl ze genieten van de sprookjesachtige fruitbloesems van Haspengouw. Ook Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits komt de eerste editie inlopen. Online inschrijven kan tot en met zaterdag 23 april.

De Aveve Farm Run & Walk is een gloednieuw loop- en wandelconcept, zeg maar de landelijke tegenhanger van de bekende Urban Trail. Onderweg passeren de deelnemers verschillende landbouwbedrijven, waar ze op een sportieve manier de boerenstiel kunnen leren kennen én proeven.

Het concept van Groene Kring, Golazo Sports en Aveve slaat duidelijk aan bij het publiek. Voor de eerste editie in de fruitstreek rond Borgloon zijn al bijna 3000 deelnemers ingeschreven. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 23 april via www.avevefarmrunandwalk.be. Zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk. Er zijn in totaal 4000 plaatsen beschikbaar.

3 boerderijen, 4 proevertjes

Wat mogen de deelnemers verwachten? De parcoursen van 8 en 12 km starten aan de fruitveiling van BelOrta, waar je dwars door de imposante loodsen loopt. Daarna passeren de deelnemers langs drie boerderijen: Wijndomein Cuvelier, Vleesvee Awouters en fruitbedrijf Het Wilderhof. Onderweg kunnen de lopers en wandelaars genieten van vier verschillende proevertjes: appelsap, een glaasje wijn, een vers vleesballetje en een lekkere portie fruit. Vers van de boer.

Ook Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits wil graag een kijkje komen nemen op de eerste editie van dit mooie evenement en zal zondag de 12 km meelopen. “Als minister van Landbouw weet ik heel goed hoe de landbouw niet enkel ons voedsel, maar ook het prachtige landschap voorziet. Dat iedereen dat nu al wandelend en lopend kan zien is fantastisch. De jonge boeren van Groene Kring die dit organiseren tonen zo hoe mooi hun stiel wel is”, zegt minister Crevits.

Belevingstocht in betoverend decor

De Aveve Farm Run & Walk wordt van begin tot einde een belevingstocht voor jong en oud met onder andere stropoppen, talloze wist-je-datjes over de boerenstiel, imposante tractoren van John Deere en steenuilennestkasten. En dat allemaal in het betoverende decor van de Limburgse fruitbloesems, die in deze periode in volle bloei staan.

Aan de aankomst kan iedereen nagenieten van de inspanningen. Op de gezellige boerenmarkt is er de mogelijkheid om verschillende lokale producten aan te schaffen en te proeven. Voor de kinderen is er extra randanimatie voorzien.

Sabine De veilder, CMO bij Aveve: “Samen met Golazo en Groene Kring willen we een aangenaam evenement creëren dat de mensen dichter bij onze boeren brengt. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe de landbouwer elke dag het beste van zichzelf geeft voor de verse voeding op ons bord. In onze Aveve-winkels bieden we steeds lokaal geteelde, verse voedingsproducten aan, recht van bij de boer, en inspireren we onze klanten om zelf aan de slag te gaan in tuin en keuken of met hun geliefde huisdier. Hiermee willen we het bekende boerentrots-gevoel verder aanwakkeren en geven we onze landbouwers de erkenning die ze verdienen!”

Deel dit bericht